вторник, 16 февруари 2016 г.

Българин ще участва в Red Bull Car Park

За два часа бул. "Черни Връх" се превърна в импровизирана дрифт писта и предложи достатъчно адреналин на публиката. Причината за събуждането беше търсенето на следващия роден талант, който да премери сили за световната титла на Red Bull в Дубай тази година.

Всичко хубаво се случва в Дубай, но за резултатите от там ще трябва да изчакаш до ноември. Какво точно се случи в неделя? "Черни връх" се превърна в сцена от "Need For Speed - Pro Street". Музиката беше достатъчно мощна, за да пречи на бабите да гледат турски сериали, а към нея беше добавено и свистенето на гуми, придружено с рев на мощни двигатели.


Ако някога посещаваш подобен вид състезания, задължително си носи тъмните очила. Ще събереш достатъчно черен прашец от всеки състезател, когато профучи покрай теб с пълна газ. Гарантираме, че е много красиво, но не е толкова приятно след 16-я път.

Трасето беше съставено от Александър Гринчук. Същият може да се похвали с няколко титли във Формула Дрифт, а точно в този ден беше и главен съдия на цялото мероприятие. Гриня търсеше оригиналност и качествено изпълнение, а финалният вот оставаше в публиката. Всички аплодисменти даваха допълнителни 10 точки за състезателите, които минаваха в режим "Нинджа".
След провеждане на първите два кръга, опонентите бяха редуцирани до 4-ма. Финалистите са познати на всички в дрифт средите, защото от няколко години са редовните заподозрени в преследването на първото място.

Красимир Стефанов с Toyota Supra.

Александър Язов - "Матрицата" с BMW E30 344i.

Волен Василев с Audi 100 Quattro (от съдията разбрахме, че под капака има V-8 двигател).

Павлин Пенев също с BMW.

Минути преди последната надпревара главният съдия застана зад волана на своя Nissan 350Z, за да покаже най-добрия начин за преминаване през трасето. Шампионът показа способностите си на пистата и вдигна белите облаци около трасето за секунди.


Скептиците успяха да видят и ползата от дрифта в лицето на паралелното паркиране, след като Гринчук се плъзна с автомобила си между два MiniCooper-а на пистата. Не препоръчваме да пробваш това със семейното возило!
След изпълнението на главния съдия оставаше само да видим и победителя, който щеше да получи билет до Дубай. Представянето и на четиримата участника беше на изключително високо ниво. Не видяхме нито една грешка в изпълнението им. Всеки един се стремеше да даде най-доброто от себе си и натискаше педала до ламарината, за да остави повече следи по булеварда.

Надявахме се, че купата ще отиде при Волен Василев, но последното изпълнение на Красимир Стефанов си каза тежката дума и сложи край на всички съмнения. Неговата Supra влезе във всеки завой с висока скорост и гъст бял пушек от горещите гуми.

Кадърът е дело на Любомир Асенов.

Тайно се надяваме, че това няма да е последният път, в който ще видим състезание от подобен формат в центъра на София. Пожелаваме успех на Красимир Стефанов в Дубай и се надяваме, че ще успее да ни представи с качествен дрифт пред чужденците.

Няма коментари:

Публикуване на коментар