четвъртък, 25 февруари 2016 г.

Хърватски електромобил с 1088 конски сили

Техният автомобил е изцяло електрически и ще разполага със скромните и екологично чисти 1088 конски сили от Concept One. Компанията заяви, че ще изработи само 88 екземпляра, преди да преминат към следващия проект, а цената за супер електромобила ще е 1 милион долара. Освен този проект, хората разработват и велосипед, но се съмняваме, че ще има повече от една човешка сила.

Хърватската компания не е толкова известна, но хората са успели да намерят достатъчно добри спонсори, които да инвестират сериозни суми. Първият е притежател на легендарното Ferrari 599XX, който изкарва прехраната си като производител на ел. енергия и горива в Колумбия и е отговорен за създаването на Formula E, която предстои да видим.

Мистичният господин се казва Франк Йепес, а неговият партньор в този бизнес е китайски милионер, който ще участва с 10% в Rimac. Фирмата е изобретила всичко сама и няма нищо против да докаже, че това е начинът за производство на автомобили. Очакваме изненадата им с нетърпение, защото такъв проект може да вдигне изключително високо произхода и качеството на електромобилите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар