петък, 19 февруари 2016 г.

Hyundai ще конкурира BMW и Mercedes

Hyundai ще конкурира BMW и Mercedes

Hyundai поема сериозен риск с Genesis.
Това ще бъде първата марка луксозни автомобили, която някой от големите автопроизводители пуска от 1989 г. насам, когато Nissan и Toyota представиха Infiniti и Lexus, респективно.

Genesis обаче ще позволи на Hyundai да се възползва от по-високия марж на печалба на пазара на луксозни автомобили.
Според Hyundai моделът G90 ще се конкурира на най-високо ниво на пазара на луксозни авомобили с технологични иновации от световна класа.
Това означава, че когато започне да се продава, G90 ще заеме мястото си на върха в йерархията на продуктите на Genesis и ще замени настоящия модел на Hyundai Equus.
В резултат на това моделът ще се конкурира директно с автомобили като Mercedes-Benz S-класа, Audi A8, BMW 7 серия и Lexus LS.
От Hyundai ще използват за Genesis някои от ветераните в автомобилната индустрия. Люк Донкъруолк, който в миналото е отговарял за дизайна в Bentley и Lamborghini, ще бъде сред ръководителите на новата марка.
Донкъруолк ще работи заедно с президента и главен дизайнер на Hyundai Motor Group Петер Шрайер, който се присъединява към Hyundai-Kia от VW Group преди десетилетие.
Що се отнася до самия G90, предницата му използва дизайна използван от Hyundai при настоящото поколение Genesis. Не е случайно, че седановия модел Hyundai Genesis ще сеприсъедини към G90 под името Genesis G80.
G90 ще се предлага с 5.0-литров, V8 двигател с максимална мощност от 420 конски сили.

G90 също така ще се предлага с 3.3-литров, V6 турбодвигател, който ще има максимална мощност от 365 конски сили.
Интериорът на G90 е луксозен, както може да се очаква за кола от подобен калибър. Той включва изискана кожа, богати дървени орнаменти и много екрани.
От Genesis все още не са обявили официални цени за G90. Базовата цена на модела Hyundai Equus от 2016 г. е 61 500 долара.

Няма коментари:

Публикуване на коментар