сряда, 9 март 2016 г.

Можете ли да закупите турбо автомобил за 2000 лева

Сред автомобилната джунгла от предложения, желанията на всеки мъж е да притежава автомобил с турбо. Почитателите на дизелови автомобили знаят какво може да направи една турбина с максималната скорост и ускорението. Тунинговането на стандартния атмосферен двигател може да е забавно начинание с особено висок риск за вас, колата и банковата сметка. Инсталирането на турбина със сигурност ще промени консумацията на гориво и дори извън града ще има леки завишения. Стартирането на такъв проект може често да коства повече от закупуването на кола с фабрично инсталирана турбина. Високата мощност води след себе си разходи, по-скъпи застраховки и данъци, както и сериозен риск за неопитния шофьор. Негативите могат да бъдат преглътнати, ако ги поставим точно до приятните преживявания, динамиката и високите скорости, които ще идват благодарение на Алфред Бучи (изобретателят на турбината). Цената на нов автомобил с турбо ще започва между 18-20 000 хиляди лева. Няма да получите желаните 120-130 коня, защото производителят предлага 3-цилиндрови двигатели с малка кубатура, проектирани за градска икономия, но получавате нова и пъргава кола за предстоящи авантюри. Можете ли да си закупите турбо за 2000 лева? Според родните сайтове и актуалните автомобилни обяви - да! Вижте някои интересни бюджетни предложения за съответната сума. 

Fiat Punto 1.4 GT - 1650 лева
В края на 90-те години, малките хетчбек автомобили все по-често получават 16-клапанова система, която да доставя повече въздух и съответно да вдига допълнително мощността на автомобилите. Fiat виждат потенциал в тази система и поставят точно това в редица модели, дори и Punto, но запазват турбина за най-мощното си предложение. Много по-семплият двигател (само с 8 клапана) предлага впечатляваща мощност от 136 конски сили и максимална скорост от 213 км/ч. Като добавим и факта, че Punto е с маса по-малка от тон, може спокойно да се нареди до актуалните предложения, лишавайки собственика си от комплексна електроника и скъпи ремонти.

Volvo 460 1.7 Turbo - 1000 лева
Автомобилите на Швеция са известни със своята здравина и удобства. Модерните еквиваленти идват с достатъчно защити и гарантират на собственика им, че ще го предпазят от абсолютно всяка опасност на пътя. Този модел разполага с мощност от 120 конски сили и турбина, която ще се върти, докато стрелката не стигне до заветните 200 км/ч (официалната скорост), но интернет е пълен с хора, които показват, че тази кола лети по немските аутобани със скорост от 220-240 км/ч. Освен това получавате ABS, ел. пакет, подгряване на седалки, серво управление и редица други екстри, за които другите производители дори не са чували през 1989-та година. Единствената препоръка е да проверявате за ръжда, защото не говорим за автомобил от първа младост.


Saab 9-5 2.0Т - 2000 лева
Въпреки постоянната им лоша слава, както и заплахите от чести проблемни ремонти, тези автомобили продължават да се срещат по различни обяви и освен това са достатъчно изкушаващи за всеки купувач. 9-5 започва да се произвежда през 1998 година и е сравнително съвременен седан с 5 места. Дори най-евтиният поръчков модел разполага със съвременните екстри като климатроник, ел. пакет, подгряване на седалките, ABS, ESP, ASR и автопилот. Шансовете да попаднете на здрав и поддържан модел от този вид са огромни, защото собствениците им са изявени педанти.


VW Passat 1.8 20v Turbo - 2000 лева
1.8-литровите двигатели на VW Group са доста популярни в България, след като мнозина знаят, че стоковият двигател със 150 коня може съвсем лесно да стигне мощност до над 200 конски сили и то с минималните промени. Можете да откриете расови немски състезатели на подобни цени, но е задължително да имате технически грамотен човек, както и да осъзнавате, че бъдещото возило може да е с драстично съкратен живот в следствие на агресивното шофиране. Изискването на пълната сервизна история е задължително.


Peugeout 406 2.0 Turbo - 2022 лева
Френският седан със сигурност може да спечели погледите на хората с гориво в кръвта, след като разполага с мощност от 147 конски сили и максимална скорост от 210 км/ч. По-съвременните екземпляри от този вид разполагат с всичко необходимо за комфортно пътуване. Ще получите климатик, ABS и ESP, както и място за 5-ма души. Въпреки постоянното фокусиране върху дизеловите двигатели на френския производител, бензиновите също не бива да се подценяват, особено щом самото предназначение е насочено към високи скорости и динамика.

Няма коментари:

Публикуване на коментар