вторник, 19 април 2016 г.

Как изглежда брониран Mercedes-Maybach след обстрел с автомат

Марката Maybach се завърна миналата година, след кратко прекъсване, като флагмана на  S-класата на Mercedes, вместо като отделна марка.
Сега от Mercedes имат нова бронирана версия на Maybach, която носи името Guard.
Според Mercedes, Maybach Guard е първият невоенен автомобил, който има сертификат ниво VR10 за балистична защита.
Това означава, че купето и прозорците на Maybach са проектирани така, че да издържат на куршуми със стоманена сърцевина, изстреляни от автомат.
Точно това са направили и от Mercedes. Компанията публикува снимка на осеян с поражения от куршуми тестови автомобил, като всяка дупка е отбелязана.

Това, което не се вижда на тази снимка, е вътрешността на автомобила след стрелбата по него. Вероятно внушението е, че нито един от куршумите не е влязъл вътре, пише Business Insider.
Това е най-новата добавка към линията бронирани автомобили Guard на Mercedes, в която има модели от S-класата, G-класата и GLE-класата.
Mercedes не е единственият германски производител на луксозни автомобили, който предлага бронирани луксозни возила. BMW също има такава линия.
Въпреки че бронираният Maybach може да изглежда по същия начин като останалите коли, които Mercedes продава на богатите и известните, под повърхността Guard моделът е много различен.
Това е така, защото характеристиките за безопасност на Guard са вградени в самата кола.

От Mercedes са вградили защитен пласт между вътрешната и външната рамка на купето. Компанията е добавила и покриващи се защитни материали при сглобките на колата, за да предотврати евентуални слаби места.
Освен това цялото шаси на този Maybach е бронирано.
Подсилените прозорци имат пласт поликарбонат, който предотвратява счупването на стъклата на хиляди малки парченца. Освен балистичната подкрепа, колата е проектирана така, че да устои на атаки с взривни устройства.
За да компенсират увеличаването на теглото вследствие на бронировката, от Mercedes са подсилили цялостно окачването на автомобила.
Guard автомобилите също така разполагат с RunFlat гуми, система за пречистване на въздуха и система за подтискане на огъня.

Цената на всичко това е 513 000 долара.
Така че за всички, които имат половин милион долара и се притесняват, че може да бъдят обстрелвани с автомат или нападнати с някакво взривно устройство край пътя, няма по-добър начин за придвижване от този с Mercedes-Maybach S600 Guard.

Няма коментари:

Публикуване на коментар